Aanleg irrigatie

DAAR ZIJN WIJ STERK IN

Installatie

De tape wordt meestal in de grond tussen de gewasrijen gelegd. De afstand en diepte van de tape is afhankelijk van het gewas, waarbij de diepte variërend is van 2 tot en met 20 centimeter. Om steeds dezelfde afstand en diepte te garanderen wordt de tape met behulp van een tape-inlegmachine in de grond gelegd.

De verdeel- en hoofdleiding wordt meestal op de koppakker van het perceel gelegd of ingegraven. Vervolgens gaat de hoofdleiding naar de pompinstallatie die op elke gewenste plek te monteren is. In de meeste gevallen is dit bij een waterbron op het perceel.

Vlak voor en na het oogsten wordt de tape door een uithaalmachine weer uit de grond gehaald zonder taperesten achter te laten in het perceel. De tape-inlegmachine en uithaalmachine zijn speciaal ontwikkeld waardoor de kwaliteit van het inleggen en uithalen wordt gegarandeerd.

De tape-inlegmachine en uithaalmachine zijn te koop en te huur bij DAAR Agrotechniek.

Daar Dripirrigatie dripslangen gelegd akker

Tape-inlegmachine

DAAR Agrotechniek heeft veel ervaring in het leggen van driptapes. Hiervoor zijn machines met een werkbreedte van 0,6 tot 6 meter die op verschillende werkbreedtes en dieptes de tapes kunnen leggen.

We begeleiden nieuwe klanten hierin!

Tape-uithaalmachine

DAAR Agrotechniek heeft veel ervaring in het veilig leggen van driptapes. Hiervoor hebben wij speciale legelementen ontwikkeld voor het leggen en uithalen van de driptapes. Deze legelementen hebben voldoende capaciteit en maken het eenvoudig om de tapes te leggen.

We begeleiden nieuwe klanten hierin!